InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Tavaly több mint 28 milliószor használták a mobilfizetési rendszert

január 8, 2018
Gazdaság No Comments


A nemzeti mobilfizetési rendszeren keresztül indított tranzakciók száma tavaly meghaladta a 28 milliót, mobilparkolást 15 százalékkal több alkalommal, 26,5 milliószor bonyolítottak le, míg az autópálya-matrica és viszonylati jegy értékesítése 27 százalékot meghaladva, 1,7 millióra nőtt az egy évvel korábbihoz képest – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A társaság összesítője alapján a rendszeren megvalósított ügyletek forgalma – az államnak és az önkormányzatoknak megfizetett díjak – meghaladta a 19 milliárd forintot, mobilparkolásból 11,6 milliárd forint, autópálya e-matricából, hu-go topup és viszonylati jegyből pedig 8,1 milliárd forint származott. Kiemelték, hogy a rendszer 2014. július 1-jei bevezetése óta a tavaly elért, több mint 28 millió tranzakció a működés megkezdésétől számított legmagasabb, amely jól mutatja, hogy a lakosság készpénzmentes, modern fizetési szolgáltatások iránti igénye folyamatosan növekszik.

A közlemény idézi Veres Mihályt, a zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta, annak érdekében, hogy a lakosság egyre nagyobb mértékben használja a készpénzmentes mobilfizetési szolgáltatásokat, tavaly december közepétől megkezdték az e-matrica mobilfizetéssel történő vásárlás és a mobilparkolás népszerűsítését. Emlékeztetett arra is, hogy tavaly elindult a nemzeti elektronikus jegyrendszer platform fejlesztése, illetve 2018. első felében átadhatják a Pécs behajtás – védett övezet projektet és a debreceni intelligens kerékpártároló megoldást is. A tervek szerint idén megvalósítják a V4 smart platform projektet, amelynek célja, hogy a V4 tagországokban közösen bevezethető, egységes, a lakosság kényelmét és a közigazgatást segítő elektronikus szolgáltatások épüljenek ki – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI