InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Posts Tagged: Gryllus Dorka


A Frida című musical bemutatója a budapesti Átrium Film-Színházban

március 2, 2017
Kultúra No Comments


Frida musical

Frida musical

Papadimitriu Athina (b) Mamma és Gryllus Dorka (j) Frida szerepében Dinnyés Dániel, Duda Éva és Hegyi György Frida című musicaljének próbáján a budapesti Átrium Film-Színházban 2017. március 2-án. A darabot Duda Éva rendezésében március 3-án mutatják be. MTI Fotó: Kallos Bea


Kovács Patrícia és Gryllus Dorka filmes díjat kapott

november 27, 2016
Kultúra No Comments


A legjobb színészi alakításért járó elismerést vehette át Kovács Patrícia és Gryllus Dorka szombat éjjel a barcelonai Zoom Fesztiválon.

A magyar színésznőket Szász Attila: Félvilág című tévéfilmjében nyújtott teljesítményükért díjazták, a díjat megosztva kapták. A kosztümös magyar thriller az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el, megtörtént események alapján.

Az alkotás tavalyi bemutatása óta több külföldi filmfesztiválra is meghívást kapott, tavasszal a Nashville Filmfesztiválon két díjjal is jutalmazták. A 2003-ban alapított és az egyetlen spanyolországi nemzetközi tévéfilmes seregszemlének számító Zoom Fesztivál hivatalos versenyprogramjában tíz alkotás szerepelt. A fesztivál fődíját a német Marc Brummund: Freistatt című filmje nyerte. A legjobb rendezőnek járó elismerést a spanyol Roman Parrado vehette át az Ebro, bölcsőtől a csatáig című alkotásáért. A dél-afrikai, BAFTA-díjas Roger Michell kapta a legjobb forgatókönyvért járó díjat a Születésnap című filmért. A gálán életműdíjat vehetett át a spanyol Monica Randall színésznő és televíziós műsorvezető, több mint 50 éve tartó pályafutásáért.

Forrás: MTI