InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Posts Tagged: kreditpróba


Jegyet és kreditet szerezhetnek középiskolások a PTE Bölcsész Karán

január 13, 2017
Kultúra No Comments


Jegyet és kreditet szerezhetnek középiskolások a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (PTE-BTK) februárban induló, országosan egyedülálló kezdeményezés keretében – közölte a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a kar által kínált szakok iránt érdeklődő középiskolások számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül szerezhessenek tapasztalatot az egyetemi oktatásról. A diákokat olyan valódi, féléves egyetemi kurzusokra invitálják, amelyekhez nem szükséges speciális előismeret – írták, hozzátéve, hogy az órákat késő délután tartják. A programra invitált elsősorban 11. és 12., de akár 10. évfolyamos középiskolások választhatnak, hogy megmaradnak kívülálló érdeklődőnek vagy érdemjegyet szereznek. A kezdeményezés szerint aki érdemjegyet szerez, az el is nyerheti azt pár évvel később, ha egy sikeres felvételi vizsgát követően a PTE bölcsészkarának hallgatójává válik.

A kurzusokat eredményesen teljesítők oklevelet kapnak, amelyet majd az intézmény tényleges hallgatóiként érdemjegyre válthatnak és megkaphatják érte a megfelelő kreditet azon a szakon, amelynek a tantervébe beletartozik az általuk korábban teljesített tárgy – tette hozzá az intézmény.

Az PTE kitért arra is, hogy a Kreditpróba elnevezésű kezdeményezés nem felvételire felkészítő program, tehát nem garantálja, hogy a diákok a felvételi eljárás során bekerülnek az egyetemre, “de ha ez sikerült, egy vagy néhány kurzust máris teljesítettek”. Az ingyenes képzésre jelentkezni elektronikusan lehet január 31-éig a PTE-BTK honlapján (Kreditpróba).

Forrás: MTI