InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Posts Tagged: Váci Tavaszi Fesztivál


Kezdődik a Váci Tavaszi Fesztivál

március 16, 2017
Kultúra No Comments


Sokszínű programkínálattal várja a kultúra kedvelőit péntektől a Váci Tavaszi Fesztivál, amelyet 15. alkalommal rendeznek meg a Pest megyei városban.

A nyitó koncertet a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar adja, Schubert Befejezetlen szimfóniáját és Grieg a-moll zongoraversenyét szólaltatja meg az együttes Cs. Nagy Ildikó zongoraművész közreműködésével, Sándor Bence vezényletével.  Retzler Péter, a fesztivált szervező Madách Imre Művelődési Központ igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy széles kultúrafogyasztói kört céloztak meg, amely a programkínálatból is jól látszik. A honlapjukon (www.mimk.vac.hu) megtekinthető részletes zenei kínálatban a komolyzenétől a dzsesszen és a musicalen át egészen a táncházig ível a paletta.

Kiemelkedik a kínálatból a Csík Zenekar március 24-i koncertje.

A művelődési központ igazgatója beszélt arról is, hogy a fesztivál rendezvényeinek egy-két kivételtől eltekintve a Madách Imre Művelődési Központ ad otthont és már most látható, hogy szinte minden programjuk teltházas lesz. A színes programkínálatban szerepel olyan előadás is, mint például Vekerdy Tamás Jól szeretni – Tudod-e, hogy milyen a gyereked, a filmrajongóknak pedig a Mozgó Mozi keretében vetítenek alkotásokat.

Forrás: MTI