InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Rapülők: válogatás CD vezeti fel a jövő évi Aréna-koncertet

december 2, 2016
Kultúra No Comments


Tizenkét plusz egy számos válogatás CD-t jelentetett meg a Rapülők, a kilencvenes évek egyik legsikeresebb magyar popformációja. A Geszti Péter által vezetett, negyedszázada alakult együttes 2017. február 25-én nagyszabású koncertet ad a Sportarénában.

A Beszt of című lemezen a Rapülők legnagyobb slágerei szerepelnek remaszterizált változatban. Olyan dalok kerültek a válogatásanyagra, mint a Nem adom fel!, a Lesz még rosszabb, az Áj láv jú, a Ringasd el magad!, a Helyi terminátor, a Zúg a Volga, a Piti vumen vagy a Némber one. A zárószám egy megamix, amely az együttes legismertebb felvételeiből lett összegyúrva – tájékoztatta a Magneoton kiadó az MTI-t.

A Rapülőkben a rapper-énekes Geszti Péter (MC Gesztenye) mellett Berkes Gábor (Berkes T Boy) billentyűs hangszereken játszott, Szentmihályi Gábor (Michel) pedig dobolt. Geszti az Első Emelet 1992-es búcsúja után még abban az évben a zenekar két másik korábbi tagjával alakította meg a Rapülőket. A csapat két stúdiólemezt – Rapülők (1992), Rapeta (1993) – készített, mindkét album átlépte a 200 ezres eladott példányszámot, és összesen több mint félmillió darabot adtak el belőlük.

A zenekar számaiban közreműködött mások mellett Somló Tamás, Szolnoki Péter, Auth Csilla, Czerovszki Henriett és Hrutka Róbert. A trió 1994-es búcsúkoncertjén négyszer töltötte meg a Budapest Sportcsarnokot. A Rapülők 2006-ban újra összeállt a Riszájkling című koncert erejéig, majd 2011-ben a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján játszott, a Gesztivál című műsor keretében.

A Rapülők 2017. február 25-én látványos showműsorral, a 300 szereplős Áj láv jú című koncerttel ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Papp László Budapest Sportarénában.

Forrás: MTI