InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Posts Tagged: Bohóc-díj


Bronz Bohóc-díjat nyert Komenda Zsófia

február 6, 2017
Kultúra No Comments


Bronz Bohóc-díjat és három különdíjat nyert a monte-carlói Ifjúsági Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Komenda Zsófia magyar artista.

A Sophia művésznéven fellépő 19 éves artista egyedüli magyarként vett részt a hétvégi seregszemlén – közölte a Fővárosi Nagycirkusz hétfőn az MTI-vel. Komenda Zsófia junior rúdtánc Európa- és világbajnokot egy éve fedezte fel és vette szárnyai alá egy világhírű magyar artistapár, Kristóf Krisztián és Demjén Natália, ők tanították be neki azt a légtornászmutatványt, amelyet egy tíz méter magasban lebegő rúdon mutatott be.

Az artista fellépett már Peruban, ahol egy nemzetközi műsor egyik kiemelt női főszereplőjeként dolgozhatott, illetve Guatemalában, ahol a The Vampire Circus tematikus produkcióban szerepelt. Első magyarországi szereplése decemberben volt a Fővárosi Nagycirkusz téli műsorában. Az artistát már a következő két évre leszerződtették, többek között az Európa Park jégrevüjében fog szerepelni, ezt követően a Párizsi Cirque D’Hiverben lesz látható, majd egyik szereplője lesz a világhírű Bouglione család franciaországi turnéjának is. A monte-carlói díjkiosztó után München, Berlin és Madrid vezető cirkuszai is szerződést kínáltak a fiatal tehetségnek.

A kétnapos Monte-carlói Ifjúsági Cirkuszfesztivált 2012 óta rendezik meg a felnőtteknek szóló nagyverseny mintájára. A megmérettetésen 10 és 20 év közötti fiatalok versengenek az Arany, Ezüst és Bronz Bohóc-díjért.

Forrás: MTI