InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Posts Tagged: Budapest2017


Vizes vb – Magyar vízi szelfizési rekord a Széchenyi Gyógyfürdőben

március 19, 2017
Színes No Comments


Száztizenhét nappal a budapesti vizes világbajnokság rajtja előtt tömeges vízi szelfizési magyar rekord született vasárnap délután a Széchenyi Gyógyfürdőben.

Vizes szelfi Budapest

Szelfizők a Széchenyi Gyógyfürdő nagymedencéjében, ahol tömeges vízi szelfizési magyar rekord született 2017. március 19-én. Száztizenhárman – köztük a magyar szinkronúszó válogatott tagjai és a vb önkéntesei – szelfiztek egyszerre a telefonjukkal száztizenhét nappal a budapesti vizes világbajnokság rajtja előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor

Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke az MTI-nek a helyszínen elmondta, hogy a regisztráció alapján 113-an – köztük a magyar szinkronúszó válogatott tagjai és a vb önkéntesei – szelfiztek egyszerre a telefonjukkal a fürdő nagymedencéjében, s ezzel egy új, úgynevezett tömegszerűségi rekordot állítottak fel. Hozzátette: a tömeges szelfizés magyar rekordja tavaly Békéscsabán született, amikor egyszerre ötszázan vettek részt a csúcskísérletben, de a mostani produkció annyiban különbözött attól, hogy a szelfizés vízben történt, s ehhez hasonlóra még nem volt példa Magyarországon.

A 17. FINA világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik Budapesten és Balatonfüreden.

Forrás: MTI

 


Vizes vb 2017 – Elindították a visszaszámláló órát

március 19, 2017
Színes No Comments


Budapest vízes VB

Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó a nyári vizes világbajnokság visszaszámláló órájának elindítása után az Erzsébet téren 2017. március 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Száztizenhét nappal a rajt előtt vasárnap délelőtt, néhány perccel tíz óra előtt elindították a budapesti vizes világbajnokság hivatalos visszaszámláló óráját az Erzsébet téren.

Gundel Takács Gábor, az esemény moderátora elmondta, hogy az ünnepi aktust a hetes szám bűvöletében úgy időzítették, hogy az óra pontosan 117 nap 11 óra 7 perccel és 17 másodperccel a 17. FINA világbajnokság július 14-i megnyitó ünnepségének rajtja előtt kezdte el mutatni az addig hátralévő időt.

A házigazda felhívta a figyelmet arra is, hogy az interaktív óra előtt felállított pódiumon az érdeklődők okoseszközeik segítségével megismerkedhetnek a vizes vb öt helyszínével, az óránál szelfit készíthetnek néhány magyar vízilabdázó fényképe előtt, illetve az óra alatt elhelyezett mosolymérő azt is megmutatja, hogy éppen mennyire jókedvűek. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében azt hangsúlyozta, hogy Magyarország készen áll az eddigi legnagyobb nemzetközi sportesemény megrendezésére, amelynek közel 350 ezer nézőjéből csaknem százezret külföldről várnak. “Magyarországon a magyar himnuszt hallva a világ legjobbjává válni, ez minden sportoló álma, s ez 117 nap múlva valóra válhat” – hangsúlyozta Szabó Tünde, aki szerint a világbajnokság kapcsán az országnak lehetősége nyílik arra, hogy sportéletével magára irányítsa a világ figyelmét, s ezzel történelmet írjon. “A világbajnokság felejthetetlen élményt jelent majd a versenyzőknek, a szakembereknek és a szurkolóknak egyaránt” – jelentette ki az államtitkár.

Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a látványosnak és színvonalasnak ígérkező nyári magyarországi eseményt a televízióban a becslések szerint csaknem hatmilliárdan fogják látni, s ennek köszönhetően Budapest kiemelt turisztikai értékeit is. Hozzátette: a vb-k történetében most először fordul elő, hogy a szinkronúszók versenyét külső helyszínen, a Városligeti csónakázó tóban felépített medencében bonyolítják majd le. Kitért arra is, hogy néhány napra egyedülálló sportközponttá alakul át a Batthyány tér, ahol a felépített toronyból a nők 20, a férfiak 27 méterről ugranak majd a mélybe, miközben a háttérben a Parlament lesz látható. Elmondta azt is, hogy a nyíltvízi úszók a balatonfüredi Tagore-sétány előtt versenyeznek majd, az úszók és a műugrók a rekord idő alatt elkészült Duna Arénában, a vízilabdázók pedig a Hajós Alfréd Uszodában küzdenek majd a helyezésekért.

Az óraindító eseményen részt vett a jelenlegi első számú hazai úszó, Hosszú Katinka is. A háromszoros olimpiai bajnok elárulta, hogy a budapesti világbajnokságra úgy tekint, mintha egy újabb olimpia lenne, ezért már a riói úszóversenyek vége után néhány nappal elkezdte rá a felkészülést, amelyen edzőjével, Shane Tusuppal nem változtatnak az előző évekhez képest. Hosszú Katinka úgy érzi, nem terhet, hanem plusz motivációt jelent a számára, hogy a nyári vb-n hazai közönség előtt versenyezhet.

A 17. FINA Világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik Budapesten és Balatonfüreden.

Forrás: MTI