InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Posts Tagged: Tóth Zoltán András


A bolhapiac tündére 2. – Tóth Zoltán András lemeze

december 5, 2016
Kultúra No Comments


A bolhapiac tündérei 2. Képeslapok címmel harmadik szólólemezét jelentette meg Tóth Zoltán András, a Republic együttes egykori alapító tagja. A gitáros, billentyűs, dalszerző instrumentális anyagot készített.

Az anyagon szerepelnek a Republicra korábban jellemző zenék, de egy hangszeres album alapvetően más, mint a vokális műfaj. Az instrumentális zene már a zenekar 1990-es megalakulása előtt foglalkoztatott és a csapatban eltöltött évek során is jelen volt – mondta Tóth Zoltán András az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti adásában.  A zenész kiemelte, hogy A bolhapiac tündérei 2. Képeslapok egy albumsorozat második darabja, az első rész tavaly jelent meg A mosolygó idő szimfóniája alcímmel. Tóth Zoltán András 1990-től 23 éven át, a frontember Cipő (Bódi László) haláláig volt a pop és a rock határán működő, rendkívül népszerű Republic tagja. A zenekarban ötven számot írt, húsz dalt társszerzőként jegyez. Első szólóanyaga, a Húsvéti hó 2013-ban jelent meg, azon még énekes dalok szerepeltek Tóth Zoltán András előadásában.

A bolhapiac tündérei-széria második CD-jét Tarkó Nagymengyi Dóra (hegedű), Szűcs Dóra (népi hegedű) és Gulyás Ferenc (népi hangszerek) társaságában rögzítette. Mint elmondta, a lemezanyag élő bemutatóját jövőre elektronikus és népzenei hangszerekkel, szimfonikus zenekarral tervezi.

Forrás: MTI