InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Posts Tagged: rászoruló gyerekek


Talán ők várták idén legjobban a Mikulást

december 3, 2023
Társadalom No Comments


Pécsi Mikulás gyerekek között

Pécsi Mikulás gyermekek között


Mikulás-nap Pécsett rászorulók részére

A rászorult, és szegénységben élők részére rendezték meg a Mikulás-napot, mely alkalmával a gyerekek találkozhattak a Pécsi Mikulással is. A pirosruhás ajándékosztó nem érkezett üres kézzel, minden gyermek ajándékot kapott. Csomagjaikba kerültek játékok, csokoládé és cukorka is, – ez alkalommal bőven.

Nagy szükség van az ilyen találkozásokra, – kezdte mondandóját Máy Anita, az egyesület képviselője. Elmondta, hogy egész évben a hátrányos helyzetű és mélyszegénységben élőknek segítenek Pécsett és Baranya vármegye déli részén egyaránt. Szándékosan használja a „mélyszegénység” szót, talán azért, mert bizony sokuk számára ennél a szintnél lejjebb már szinte lehetetlen a megélhetés. Sokan vannak bizony, kik szükségét szenvedik a mindennapi jóknak, – cipő, vagy egy ruha beszerzése is gondot jelent nekik. Előfordult már, hogy szeptemberben cipőt közvetítettünk egy rászoruló kisgyermeknek, hogy szó szerint iskolába tudjon járni, – fűzte hozzá Anita. Számukra igyekszünk segítséget nyújtani ruházati cikkek közvetítésével, az adományok eljuttatásával, néha egy-egy felajánlás jóvoltából informatikai, vagy műszaki termékek is célba juthatnak. Örömmel segítünk ott, ahol tudunk. Valljuk, hogy nem szabad és nem szabadna feltenni a kérdést: Miért segítsünk?

Mikulás-nap Krampuszal Pécsett

A Krampusz is vendég volt Pécsett

 

Nagy könnyebbség számunkra, hogy a Pécsi Önkormányzat támogatásával hozzájutottunk egy kis üzlethelyiséghez a Rákóczi úton, ahol Adománykuckót alakítottunk ki és a rászorulók ruházati-, játék, vagy kisebb használati tárgyakhoz juthatnak. És bizony nagy szükség van erre a szolgáltató helyre is.

Visszatérve az idei Mikulás ünnepre, a képviselő elmondta, hogy az immáron hagyományos rendezvényük itt Pécsett a Mikulás-nap. Hónapokon át készülnek az eseményre, hogy a megyeszékhely és környékén élők közül 100 gyermek részére tudjanak ajándékcsomagot adni. Ez a rendezvény több egy egyszerű „csomagosztásnál”, – ahogy a célcsoport nevezni szokta az ilyesfajta eseményeket. Nagyon fontos, hogy a gyerekek, – és bizony szüleik is – találkozhassanak az elesettek és minden nehéz körülmények között élők védelmezőjének megszemélyesítőjével. A Pécsi Mikulás az eseménysorozatunk kezdete óta tesz eleget a Nő az Esély Egyesület meghívásának és bizton állíthatjuk, hogy évekre, sőt talán egy egészen életre szóló élményt ad így az eseményen megjelenteknek, akik számára a legfontosabb tudni, hogy napi gondjaikban nincsenek egyedül.

A pécsi Nő az Esély Egyesület munkáját a következő bankszámlaszámra történő támogatás utalásával segíthetik: MBH 50700114-11056294

Kapcsolódó oldalak:
Nő az Esély Egyesület
Pécsi Mikulás