Bezár a Műegyetem K épülete a Duna vízállása miatt

Bezár a Műegyetem K épülete a Duna vízállása miatt. – Olvasható a BME tájékoztatásában. A korlátozás előreláthatólag június 11-ig tart.

Budai rakpart szakasz Budapest BME
Duna budai partszakasza a BME-nél

Az egyetem „K” épületének használatát mai napon 13:00 órától korlátozni szükséges – június 5-én délelőtt erről tájékoztatta az egyetem minden polgárát BME Kancellária Vagyongazdálkodási Igazgatósága.

A Fővárosi Csatornázási Művek intézkedése miatt szükségessé vált lezárás oka a Duna magas vízállása, illetve annak a csatornarendszerre gyakorolt hatása. A Műegyetem rakparton található épület lezárása várhatóan a folyó hétvégére várt apadása után, jövő hét kedden szűnhet meg. Az egyetem többi épülete nem érintett az intézkedésben.

Jelenleg vizsgaidőszak van a Műegyetemen. A vizsgákat és rendezvényeket más épületekbe szervezi át az intézmény. A vizsgákat érintő változásokról a Központi Tanulmányi Hivatal honlapján és a Neptun rendszeren keresztül tájékoztatja a hallgatókat a BME.

Teljes hajózási zárlat a Dunán

Hajózási zárlat a Dunán
Hajózási zárlat a Dunán

Lezárt hajóállomás a pesti Jane Haining rakparton, a Vigadó hajóállomásnál 2017. január 11-én. A fővárosi kormányhivatala közlekedési főosztálya, mint hajózási hatóság, a vízi közlekedés biztonsága érdekében elrendelte a korlátozást a Duna 1792 és 1433 folyamkilométere között. Ezért Gönyűtől a déli országhatárig tilos a hajózás. Ez vonatkozik a komp- és révközlekedésre valamint a budapesti szakaszon a hajózásra is. MTI Fotó: Kallos Bea

Metrópótló hajó jár a Dunán

Metrópótló hajó
Metrópótló hajó, MTI Fotó

A Batthyány térnél áll 2016. december 3-án az a metrópótló hajó, amelyik a MTESZ-székház bontása miatt lezárt Kossuth téri megálló miatt a Duna másik oldalára, a térhez közeli parthoz viszi az utasokat. Az átkelőjáraton nem kell újabb jegyet kezelni. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt