InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Posts Tagged: magyar film


Till Attila: nagy korszakát éli a magyar film

március 6, 2017
Kultúra No Comments


Nagy korszakban van a magyar film, mindenki találhat saját szája íze szerint valót – mondta az m1 aktuális csatorna hétfői műsorában Till Attila rendező, aki a nézőket is arra kérte, hogy szavazzanak bizalmat a magyar filmeknek.

A Till Attila által rendezőként és forgatókönyvíróként is jegyzett Tiszta szívvel a Magyar Filmhét vasárnapi díjkiosztóján öt kategóriában is nyert, többek között a legjobb forgatókönyv díját ítélte a zsűri a kerekesszékesekről szóló thrillernek. Till Attila hangsúlyozta: a film csapatjáték, sok ember energiája és tehetsége kerül bele egy alkotásba.

A magyar filmgyártásról szólva azt mondta, hogy nagy korszakban van a magyar film, sokféle alkotás készül, így mindenki talál saját szája íze szerint valót. Az emberek ma is sok filmet néznek, csakhogy nem feltétlenül a moziban – jegyezte meg a rendező, aki arra kérte a nézőket, szavazzanak egy kis bizalmat a magyar filmeknek. Tiszeker Dániel, a Magyar Filmhét közönségdíját elnyerő #Sohavégetnemérős rendezője elmondta: “mi voltunk a fekete bárány, de nagyon szép díjjal tértünk haza”. A sokak által az Y generáció filmjének tartott alkotás ugyanis nem a klasszikus támogatási rendszerben készült, és a színészek nagy része pályakezdő, a “hendikep” ellenére mégis csodálatos sikert értek el – értékelt.

Mint hangsúlyozta, a #Sohavégetnemérős nem “Wellhello-film”, noha az együttes dalai csendülnek fel benne: hat történet látható a filmben, az utolsó például egy laptop képernyőjén keresztül.

Forrás: MTI