InfoCsoport

az Infocsoport tagja

Posts Tagged: Probitas2014


Blickfang és kreativitás a formatervezésben

március 20, 2019
Gazdaság No Comments


Hazánk is képviseltette magát a Blickfang International Designmesse elnevezésű formatervezési és dizájn kiállításon Bécsben, mely ez év márciusában került megrendezésre. Józsa István a Probitas2014 cég vezető formatervezőjeként vett részt a Blickfang kiállításon.

Blickfang Desing MesseA Probitas célja, hogy a kiemelkedő eredményeket mutató innovatív ötletek megvalósításában közös sikereket érjenek el az alkotókkal, a tervezőkkel és a kivitelezőkkel együtt. A vállalkozás formatervezője már jól ismert és elismert a hazai kreatív piacon, Józsa István nevéhez kötődik a Yoza márka megalkotása.

Blickfang Design Messe Wien 2019-03 Design Preis Yoza Józsa István Hungary

Az idei nemzetközi kitekintés célja többek között nem titkoltan az is volt, hogy a hazai kreatív alkotók piaci megjelenésének lehetőségeit is felmérje, és tájékozódjon a lehetséges együttműködésekről. A dizájner Józsa Istvántól megtudtuk, hogy egy, a bútortervezés során alkalmazott dizájn megoldás és a Probitas által menedzselt Gravitab szenzomotoros fejlesztőjáték iránt mutatkozott előzetes érdeklődés. Ez utóbbival is minden bizonnyal hamarosan találkozhatunk és a Probitas ígérete alapján a fejlesztés folyamatáról is tájékoztatni fogja az érdeklődőket.

Blickfang Design Messe Wien 2019-03

A bécsi seregszemlén a hazai formatervezési munka elismerésére is sor került, azonban Józsa István sokkal fontosabbnak tartja az itthoni formatervezési kreatív ipar fejlődését, a folyamatos innovációt. Megtudtuk, hogy a magyar formatervezésnek évtizedes hagyománya van, a hazai tervezőket szívesen fogadják a nemzetközi piacon, és nem utolsó sorban a fiatal formatervezők innovatív alkalmazásai lehetőséget teremthetnek e hagyomány folytatására, mely egy fontos gazdasági eredményt adó iparág része. Megállapítható, hogy a magyar kreatívipar nemzetközi szinten is felveszi a versenyt az élenjáró német dizájnerekkel.

Kapcsolódó linkek:
Yoza Design
Gravitab szenzomotoros fejlesztőjáték
Probitas2014